Топ 10 удобни кухненски джаджи

Готвенето е изкуство и ако се прави с желание, на бял свят могат да се появяват наистина уникални шедьоври, било то в сладкарството или при приготвянето на основни ястия, салати и предястия. За щастие на всеки, който обича да прекарва времето си в кухнята и да събужда въображението си по време на процеса на готвене, има най-различни пособия, които не само че улесняват процеса, но и могат да ви съдействат в приготвянето на изумителни презентации. Става дума за различни кухненски джаджи, които се появиха в последните години и продължават да ни изненадват с незаменимото удобство, което предлагат. Те са много, те са странни, но и интересни, те са практични, а за някои дори не можем и да си представим, че съществуват. Не бихме могли да съберем всички на едно място, но направихме малък списък от 10 полезни и удобни кухненски джаджи, които всеки би се радвал да има у дома и да използва!

Дъска за размразяване

Обикновено, точно когато се нуждаете от размразено месо или друг продукт, някак все забравяте да го извадите от фризера по-рано. Знаете и колко е досадно чакането при размразяване по добрите стари методи, а микровълновата отнема полезните свойства на продукта. Какво да правите тогава? – Да използвате дъската за размразяване. Тази страхотна джаджа се затопля от въздуха, тъй като се характеризира с висока топлопроводимост. Това ускорява процеса на размразяване. Освен това изглежда доста стилно и би се вписала чудесно във вашата кухня.

Уред за почистване на риба

Рибата е сред задължителните храни в седмичното меню, тъй като съдържа най-различни полезни вещества за човешкия организъм. И все пак, често задачата с почистването ѝ се прехвърля на от жената към мъжа и обратно. Работа, отнемаща време, което е свързано с доста цапане и миризма. Проблемът вече е решен, защото с това ще се заеме уредът за почистване на риба. С негова помощ бързо и лесно можете да почистите рибата от голяма част от костите, да махнете кожата и да получите идеалните филета.

Цифрова везна с формата на лъжица

Вероятно вече си представихте колко удобна би била тя. Щом сипете определена съставка в нея, на малкото екранче се показва грамажа на продукта. Знаем, че за вкусните ястия трябва да се готви точно по рецепта, ето защо би ви било много полезно да използвате точното количество продукти и директно да ги сипете в ястието, защото – както споменахме, везната е с формата на лъжица. И не заема място сред останалите прибори.

Точилка за сладки

Най-подходящият подарък за всяка баба! Шегата настрана – това си е страхотна кухненска джаджа и всички, които обичат да приготвят домашни сладки, ще я оценят. Всъщност, това е напълно функционираща дървена точилка, по която обаче има изрязани различни форми и мотиви. Щом разточите тесто с нея, те се отпечатват върху него и по този начин получава невероятни коледни бисквитки или сладки с друг избран дизайн.

Гевгир за съдове

Става дума за гевгир, който се прикрепя към съдове за готвене в различни размери, тъй като е универсален. По този начин няма нужда да го придържате с ръце. Може директно да наклоните съда, за да изсипете излишната вода, а гевгирът няма да позволи на сварените продукти да изпаднат от него.

Сгъваема дъска за рязане

Това си е мултифункционална джаджа! Първо, лесно и удобно нарязване необходимите зеленчуци, а после с едно просто движение сгъвате дъската навътре и изсипвате зеленчуците в тенджерата. Сгъната, дъската не позволява на продукта да изпадне от нея и го насочва директно към съда за готвене.

Протектор за пръсти

Той се използва при рязане на плодове, зеленчуци и всичко, което ви се иска да накълцате на дребно (не и пръстите си). Той е метален. Поставя се пред пръстите, които придържат продукта, докато ножът го реже. Мести се лесно за бързо, комфортно и безопасно обработване на храната.

Джаджа за отделяне на листенцата на пресните билки

Ако имате билкова градина или просто обичате да готвите с пресни подправки, ви трябва една такава кухненска джаджа. Представлява не много дълга дървена дъска с различни по големина дупчици по нея. Щом откъснете стръкче от желаната билка, промушвате стъблото, което стърчи, и задвижвате дъската на горе с ръка. По този начин листенцата се отделят лесно и бързо. Няма нужда да ги късате едно по едно.

Предпазител за пръски мазнина

Никой не обича пръски врящо олио по себе си или навсякъде в кухнята. Спестете си ги със силиконов предпазител за пръски. Той има дупка, голяма колкото да успеете да вкарате пособието, с което ще разбърквате готвещите се продукти, а самият той е като овален щит, който предпазва от пръските.

Купа за измиване и сушене на салати

Няма нужда да миете зеленчуците един по един. Спестете си време и усилия с тази страхотна кухненска джаджа. Тя представлява купа с капак и няколко решетки, които са допълнителни за отделяне на плодове от зеленчуци например, и които могат да се свалят. Трябва да сложите вътре салатите, да сипете малко вода и просто да натиснете бутона, който се намира върху капака. След това през отвора изсипете излишната вода. За сушенето направете същото, но без да слагате вода. Има такива купи, които не са автоматични, а ръчки. Тогава процесите се случват посредством ръчка, която се завърта от вас, а не чрез копче. Удобни са и двата варианта.

Надяваме се тези страхотни кухненски джаджи да са ви вдъхновили, защото готвенето трябва да се прави с удоволствие и желание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *